Macdonaldgroep 85 jaar!

In 2011 bestaat onze groep 85 jaar en daarmee zijn wij n van de oudste groepen in Den Haag en omgeving. Alle reden om een groot feest te vieren. Tien jaar geleden vierden we onze verjaardag met een groepskamp in Luxemburg. En in 1986 bezochten wij het Lakedistrict in Engeland. Dit jaar hebben wij ons lustrum van 2 tot en met 10 juli gevierd met een groot groepskamp in Denemarken. De welpen, junioren, zeeverkenners, loodsen en de CvC vierden hun zomerkamp op het kampterrein bleskoven in Daugard.

Op deze pagina kan je al de avonturen nog eens teruglezen!

De laatste jubileumkampshirts en -petjes

Voor de liefhebber nu gratis op te halen: de allerlaatste kampshirts en petjes van het jubileumkamp.
Dus ben je je shirt of petje kwijt of is de jouwe vies of stuk, en wil je toch een herinnering aan dit kamp? Haast je dan naar de longroom.
We hebben nog shirts in de maten 152-164, medium en large.
Zo lang de voorraad strekt.....
alt

Einde lustrumkamp

Iedereen is weer veilig thuis. Het was een geslaagde week. Heerlijk weer, veel gezelligheid en vooral allemaal genoten.
Morgen zal de vrachtwagen rond 10.00 uur bij het groepshuis zijn. Heb je tijd, laat jezelf zien. Meer handen maken licht werk.
imag0141

Zondag 10 juli - Grote bus

Hallo ouders,

vandaag zullen regelmatig berichtenonder deze kop komen te staan. Lees aandachtig en je mag altijd bellen.

Eerste bericht:
9.45 uur: we zijn vertrokken,bus volgeladen met kinderen enstafleden.

Tweede bericht:
11.30 uur, we gaan de deense grens over richtingDuitsland. De kinderen zijn sjakie en de chocoladefabriek aan het kijken.

Derde bericht:
14.30 uur: Onze eerste stop in Ossentahl.We rijden over een kwartier verder!

Vierde bericht:
15.15 uur: De reis verloopt voorspoedig. De kinderen rust en relax...

Vijfde bericht;
17.50 uur, we zijn in Nederland. Om half zeven zijn we in Stroe. Daar zullen we een hapje eten en verder op weg naar Den Haag.


Verwachte aankomsttijd:20.45 uurin Den Haag

Let op: aankomst op het HBS parkeerterrein.Zondag 10 juli - kleine busjes

De kleine busjes zijn eerder vertrokken dan verwacht. Dit betekent dat ze eerder aankomen.


Berichten vanuit de busjes:
9.30: We zijn 140 km boven hamburg.

14.15 uur: We zijn in de buurt van Emmen. |De rit verloopt voorspoedig.

16.10 uur: Het eerste busje is aangekomen. Weer terug in Den Haag.


De verwachte aankomst tijd is 16.00/16.15 uur.

De volgende zeeverkenners zijn aanwezig inde busje. Het gaat om: Niek, Laura, Lisa, Rik, Martin, Vincent, Frank en Boderick.
Zouden de oudersvan deze zeeverkenners rond 16.30 op het groepshuis aanwezig willen zijn.

Zaterdag 9 juli

De laatste dag van onze mooie lustrumkamp in Denemarken. Wat gaat de week toch snel. Vandaag was de afronding van het kamp.

Jutten (Welpen)
KoningingIlvi heeft haar hoorn en haar stem teruggekregen. End goed, al goed.Ze hebben geoefend voor de bontavond.

Svears (Junioren)
De baksoudsten hadden vandaag programma. Hun privileges omdat ze oudste zijn. Het was een super leuk programma.

Saksen (Zeeverkenners)
Afbreken van het kampementstond in de ochtend op het programma. Alleen de bakstenten staan nog... Hopen dat morgen droog is!

Gezamenlijk programma
In de ochtend hebben we de vrachtwagenvol geladen met spullen die weer mee terug moeten naar NL. Het inladen ging fantastisch snel. Voor de eerste bui waren de deuren dicht en de spullen ingeladen.
In de middag werd het spel Ik Hou van Vikingen gespeeld...Koningen of koningin konden elkaar weer omarmen. Ze hebben de strijd bijgelegd. En dat moet gevierd worden met een heerlijke gezamenlijke BBQ. Best veel vlees moet er gebraden worden voorongeveer 95 mensen. De kookstaf heeftzichuitgesloofd net een lekker buffet.
Daarna werd er gestart met de bonteavond, de verschilde sketches en liederen werdengetoond. Ieder onderdeel liet ietsindrukkwekkend zien..We hebben genoten!De dag werd afgesloten met een discofeest... Feesten want dekoningen/ koningin kunnenhet weer met elkaar vinden.Feesten want de Macdonald bestaat 85 jaar...Feesten want morgen zien we weer onze pappa's en mamma's...

Bedankt
We willen alle kinderen bedanken voor hun inzet en enthousiame dit kamp.Geweldig!
Alle stafleden van deWelpen/ Junioren/ Zeeverkenners, jullie zorgzaamheid, creatieveprogramma's en plezier.. Bedankt
Kookstaf bedankt voor jullie heerlijke maaltijden met liefde gemaakt! Bedankt.
Foerageteam, wat een karwei inkopen doen voor95 personen.Petjeaf enbedankt.
Loodsen/Cvc; bedankt voor jullie betrokkenheid eninzet.

Het was een geweldig kamp... Op naar het volgende jubileum.

Voor alle pappa's/ mamma's of geliefdes
Morgen zullen de kleine busjes tussen 8.00 en 9.00 uur vertrekken uit Denemarken. De grote bus zal rond half tien voorrijden en dan om 10.00 uurrichting Nederland rijden. De verwachte rijtijd is ongeveer 11 uur. Dus we verwachten de kinderen niet voor 21.00 in Den Haag. Ik zal iedereen via de website op de hoogte houden waar de bus zich bevind en hoe laat de aankomst tijd zal zijn. Dus check regelmatig de website... dan blijft u op de hoogte.


Vrijdag 8 juli

Het kamp komt op zijn eind. Vandaag nog programma gehad in het eigen onderdeel. Wat hebben de jeugdleden vandaag weer beleefd.

Jutten (Welpen)
Ze waren vandaag op zoek naar de vreselijke Sven. Ze hebben hem gevonden en meegenomen naar de Vikingraad. Ze hebben hem daar verder uitgehoord. In de avond hebben ze Sven en zijn bewaker vastgebonden en de hoorn gestolen. Koningin Ilvi is haar stem kwijt omdat de test gisteren was mislukt... Hopen dat we morgen de hoorn terug kunnen geven!

Svears (Junioren)
Ze hadden vandaag een dagje LEGOLAND. Het weer was niet al te best maar dat heeft een groot voordeel in een pretpark. Ze konden in alle attrackties zonder te wachten. Mazzelaars!!! Ze vonden het fantastisch...

Saksen (Zeeverkenners)
Vandaag werd de sportiviteit van de zeeverkenners getest door middel van een sportdag. In de middag zijn zeilboten en kano's nog gepakt om nog even het water op te kunnen. Vanavond spelen nog een avond-postenspel.

Loodsen/ Cvc
Ze hebben vandaag lekker lang uitgeslapen want de avonden/nachten in Denemarken duren toch iets langer dan in NL. Ze hebben heerlijk gewandeld in de buurt. Daarna lekker hangen bij de tent.

Het weer
In de ochtend heeft tot uurtje of twee geregend maar daarna brak de hemel open en de zon kwam te voorschijn. Het werd lekker warm.

Donderdag 7 juli

De dag dat de vermoeidheid naar boven komt. Meerendeel van het kamp is voorbij en dat beginnen vooral de volwassenen onder ons te voelen. De dag vandaag!

Jutten (Welpen)
Ze zijn vandaaggestart met een sportdag op het strand.Na het middaguur hebben ze de horde (groep) in tweeen gesplitst. Deene helft zijn metcanadese kano's het water op geweest en de andere helft heeft heerlijk in de zeilboot gezeten.

Svears (Junioren)
Ze hebben vandaag tot laat in de avond spelletjes aan dewaterkant gedaan. Aan hetheerlijke strandje konden ze alle spelen goed uitvoeren!

Saksen (Zeeverkenners)
Terug van de tweedaagse hike,nu wel een beetje moe en afgedraaid. Een lang stuk moeten wandelen maar met trots behaald.Vanavond als vanouds bij kampvuur liederen aan het zingen metlekker kopjewarme chocomelk....

Loodsen/ Cvc
Wat een lekker windje en strak blauwe hemel. Echt zeilweer.. Een dag in paradijs! Wie had dat ooit gedacht.

Gezamenlijk activiteit
Wat is dat toch leuk met ze allen op kamp. Wehebben vandaaggezamenlijk gegeten.Een voortreffelijke rijsttafel is er voor iedereen klaar gemaakt. Complimenten voor de kookstaf..

Woensdag 6 juli

Weer een dag vol avonturen en leuke activiteiten. Kijk ook eens bij de site van de speltakken onder het kopje nieuws. De zeeverkenners schrijven soms persoonlijke verhaaltjes voor thuis.

Jutten (Welpen)
Vandaag stond het pretpark op het programma. Wat is leuker dan LEGOLAND. Dekinderen vonden het fantastisch. Zezijn zelfs langer gebleven...s'Avonds iets later gegeten, lekker douchen en daarna schoon naar bed!

Svears (Junioren)
Ze hadden een uitslaapochtend. Opstaan wanneer je wilt, brood ligt klaar. Smeer je eigen ontbijt!
In de middagzijn ze lekker gaan zeilen. Prachtig weer, graadje of 23 met een windkracht3... Heerlijk zeilweer!

Saksen (Zeeverkenners)
Ze hebben hun spullen/ tassen in orde gemaakt voor de hike. Een tweedaagse hike waarbij ze ongeveer 20 km moeten wandelen. Ze slapen op een ander terrein! De staf een avond rust, vaste prik: BBQ...

Loodsen/ Cvc
Ze zijn vandaag samen met de Jutten naarLegoland geweest. Het kind in jezelf weer naar boven halen. Ze hebben genoten!
Meer artikelen...
Oktober 2018
M D W D V Z Z
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
We hebben 989 gasten online