De junioren zijn jongeren van 11 tot 13 jaar. In de zomer draaien we vooral kano-opkomsten op het terrein van Kanovereniging de Windhappers (bij de Uithof), met slechter weer en in de winter houden we onze opkomsten op ons clubhuis aan de Daal en Bergselaan.

 

Alle opkomsten zijn, in principe, in de ochtend:
Opkomsten op het clubhuis van 10 tot 12 uur
Kano-opkomsten van 9:30 tot 12:30 uur
(onze kano’s liggen gestald bij kano polo vereniging De Windhappers, waar we als groep samen heen fietsen)

Bij bijzondere opkomsten (zoals bijvoorbeeld onze mini-berentocht) worden afwijkende tijden ruim op tijd doorgegeven

Het programma is divers. De ene keer werken we onze skills bij en gaan we pionieren, leren we veilig omgaan met een handbijl of werken we aan bepaalde kano-technieken. De week erna zitten we midden in een bosspel of lopen/varen we een spannende puzzeltocht. Ooit wel eens kano-limbo gespeeld?

Kortom, geen opkomst is hetzelfde.

In het naseizoen, als het lekker vroeg donker wordt, dan organiseren we de jaarlijkse mini-berentocht. Een nachtelijke hike, waar junioren in kleine groepjes onder begeleiding door middels van diverse routetechnieken (zoals bijvoorbeeld kompaslezen, een oleaat of ‘bolletje/pijltje’) de weg ‘terug’ moet vinden. Bij terugkomst wordt je verwelkomt met een gezellig kampvuur en warme choco. Na een (meestal veel te korte) nacht in het clubhuis kunnen de junioren dan moe, maar vol verhalen weer richting huis.

We sluiten het zomerseizoen jaarlijks af met een 7-daags zomerkamp met elk jaar weer een uitdagend thema. Zo vind je in ons clubhuis nog de kampvlaggen van bijvoorbeeld ons Hoe train je een draak-, Peter Pan-, de Hobbit- en het Game-kamp. Ook hier geldt, geen kamp is hetzelfde!

Op jubileumjaren gaan alle onderdelen samen op kamp, soms ook naar het buitenland (zo zijn we als eens naar Engeland, Luxemburg en Denemarken op kamp geweest)

Onze junioren draaien opkomsten in uniform.
In de winter is dat een blauwe spijkerbroek, zeeverkennersblouse en groepsdas.
In de zomer dragen we ons club t-shirt (het frokje) groepsdas en een broek, die na het kanoën ook lekker snel weer opdroogt.

Nieuwgierig? Kom gerust eens een opkomst meedraaien! De eerste 4 zijn vrijblijvend, daarna wordt samen met jullie een moment gekozen, waarop je officieel als junior wordt geïnstalleerd. Voor meer informatie kunt u altijd mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..