De welpen is het onderdeel voor leden van 7 tot 11 jaar. Ben je bijna 7 en opzoek naar een leuke hobby waar je spel niet virtueel is maar echt, dan ben je bij de welpen van waterscouting MacDonaldgroep op de juiste plek.
In de bosjes van Pex spelen we spellen zoals vlaggenroof en levend stratego, maar ook kolonisten van Catan (handelspel) komt ook langs. Verder zijn we sportief, leren we welpen tegen het verlies kunnen en maken we juist ook echte winnaars.


Winnaars in de zin van lol maken met elkaar, ontwikkelen, omgaan met de natuur en overleven in de natuur.  
Onze opkomsten zijn van 09:55 tot 12:00 uur op de zaterdag. Soms hebben we aangepaste tijden voor de opkomst dan word u via de app en mail geïnformeerd.  
Tijdens deze opkomsten doen we een spel zoals eerder vermeld maar we leren ook zeker bouwwerken te maken met palen en touw (pionieren). Ook leren we knopen leggen, routetechnieken en kaartlezen, of we maken op een verantwoorde manier een vuurtje en bakken daarop een broodje of iets anders lekkers.


In de zomervakantie gaan we op kamp en overnachten we in een clubhuis van een andere scoutinggroep ergens in het land. Locaties waar we afgelopen jaren zijn geweest zijn Nunspeet, Harderwijk, Oosterbeek maar ook dichter bij huis “de Madelief” in de Madepolder (den Haag). Op zo’n zomerkamp beleven we de gekste avonturen, wie is nou ooit Suske en Wiske tegen gekomen, of lekker reizen door de tijd. Lekker ontwikkelen van de fantasie van de kinderen.
Om ook kennis te maken met de andere onderdelen binnen de groep proberen we ieder jaar een opkomst met kano’s te doen in samenwerking met de junioren en een opkomst op de Kaag om te zeilen met de zeeverkenners.
Mocht uw kind interesse hebben om een keertje mee te doen met de opkomst of wilt u meer informatie, kunt u altijd mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..