De zeeverkenners zijn de leden van 13 tot 18 jaar. De activiteiten van de zeeverkenners zijn vooral gefocust op het zeilen en spellen rondom het water. Samen met vier a vijf zeeverkenners doe je dit met een eigen zeilboot: een lelievlet.
Net als bij de junioren is het jaar verdeeld over twee seizoenen: het zomerseizoen en het winterseizoen.

Het zomerseizoen loopt van 1 april tot en met 1 november.

In het zomerseizoen zijn de opkomsten, afwisselend, als volgt:
• Zaterdag van 11:00 tot zondag 16:00 (met overnachting)
• Zaterdag van 10:00 tot 17:00

De opkomsten vinden plaats op het Boterhuiseiland aan de Kagerplassen. Dit is een eiland speciaal voor de scoutinggroepen uit de regio, waar onze boten dus ook liggen. De opkomsten wisselen elke week tussen een zeil-dag en een opkomst met overnachting (zaterdag & zondag) in tenten. De zeeverkenners fietsen vaak gezamenlijk heen en weer naar het Boterhuiseiland.
Hier leren de zeeverkenners wrikken, roeien en zeilen. Dit wordt gedaan met leuke spellen op water, zoals wedstrijdjes of boten tikkertje. Verder steken we veel aandacht aan het wedstrijdzeilen. Bij de jaarlijkse Kaagcup zeilen de zeeverkenners fanatiek tegen 300 andere boten, en winnen hierbij regelmatig prijzen.

IMG 20200609 130042 854

Als hoogtepunt van het zomerzeizoen gaan de zeeverkenners in de zomervakantie 10 dagen op kamp. Met de boten zoeken we een leuke locatie aan het groot water op. Vorige kamplocaties zijn bijvoorbeeld het Grevelingenmeer, Vinkenveen en het Alkmaardermeer. Met onze oude sleper, De Macdonald, slepen wij de boten naar de kamplocatie (en na kamp ook weer terug), wat meestal zo'n 1 á 2 dagen extra duurt. De oudste zeeverkenners, het kader, varen mee, dus voor hen duurt het kamp dus iets langer.

In het winterseizoen zijn de opkomsten als volgt:
• Zaterdag van 13:00 tot 17:00

Deze opkomsten vinden plaats bij botenloods in Madestein of het groepshuis in Den Haag. In het winterzeizoen wordt voor een deel aan het onderhoud van de boten gewerkt. De zeeverkenners zijn zelf verantwoordelijk voor de eigen boot en het materiaal, en doen onder begeleiding het schuurwerk, verfen etc. van de boten.
Wanneer het onderhoud klaar is zijn de opkomsten op het groepshuis. Hier hebben we activiteiten zoals kookwedstrijden, Sinter-kerst-en-nieuw en andere diverse spellen. Ook leren de zeeverkenners met de CWO-training over het zeilen en de regels op het water.

Verder wordt er in het winterseizoen een winterweekend (houthakken) met de andere Haagse scoutinggroepen georganiseerd, en organiseren we soms een Berentocht (dropping/speurtocht) elders in het land.

Mocht u of uw kind interesse hebben om een dag mee te doen met de opkomst, kunt u altijd mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Of meld je direct aan om gratis een paar keer mee te kijken!