De zeeverkenners is het onderdeel voor leden van 13 tot 18 jaar. De zeeverkenners houden twee seizoenen aan, het vaarseizoen en het winterseizoen. Het vaarseizoen loopt van 1 april tot en met 1 november.

Tijdens het vaarseizoen zeilen de zeeverkenners in het weekend op de Kagerplassen bij Leiden. Om de week zullen de zeeverkenners blijven slapen in tenten op het zeeverkennerscentrum daar, de andere weken is de opkomst alleen zaterdag. Het zeeverkennerscentrum is gelegen op een onbewoond eiland in het zuidelijke deel van de Kagerplassen. In het vaarseizoen zijn we bezig met wrikken, roeien, zeilen en doen we diverse spellen op het land en op het water, zoals zeilwedstrijden en speurtochten met de boten. Ook is er de jaarlijkse Kaagcup waar de Macdonaldgroep altijd fanatiek aan meedoet.

 

Het winterseizoen staat in het teken van het onderhouden van de boten zodat we ze in de zomer weer kunnen gebruiken. Ook worden er opkomsten georganiseerd op het groepshuis, waarbij we bijvoorbeeld primitief koken, spellen op het strand doen en sinterklaas vieren. Elk jaar hakken de zeeverkenners daarnaast kerstbomen voor de kerstbomenactie van de Macdonaldgroep.

Verder is er voor de zeeverkenners in het winterseizoen de mogelijkheid om een theoriecursus met examen voor het zeil- en roeibrevet te volgen. In de zomer wordt een praktijkexamen afgenomen als het theorie examen gehaald is. Uiteindelijk haal je een bewijs dat landelijk geldig is (CWO Roeiboot en Kielboot 3).

Jaarlijks wordt voor de zeeverkenners een zomerkamp georganiseerd van ongeveer 10 dagen lang. Eerdere bestemmingen zijn Vinkeveen, Friesland, Grevelingenmeer en het Uitgeestermeer. Tijdens dit kamp worden er verschillende spellen gespeeld, met een doorlopend spel en natuurlijk gaan de boten mee. Dit is een mooie week om veel te zeilen en andere gebieden als de Kagerplassen te ontdekken samen met een leuke groep zeeverkenners.

Mocht u of uw kind interesse hebben om een dag mee te doen met de opkomst, kunt u altijd mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We zullen dan samen een meeloopdag plannen!