Zeeverkenners voor de derde keer beste groep tijdens de Kaagcup!

Afgelopen Hemelvaartweekend is op de Kagerplassen de scouting Kaagcup gevaren. Aan deze wedstrijden doen ongeveer 1200 scouts mee uit heel Nederland. De zeeverkenners wisten zich voor de derde keer op een rij als beste groep te kwalificeren en gingen dus weer met de wisselbeker naar huis! De boten zijn tijdens de finale wedstrijd als volgt gefinishd: 5 - 133 6 - 147 8 - 196 18 - 658 Ook in de klasse 18+ ging de MacDonald er met de wisselbeker vandoor! De loodsen en staf zeilden in de klasse 18+ een derde en eerste plaats. Allemaal van harte gefeliciteerd met deze fantastische resultaten!

Kerstbomenactie weer groot succes!

Op 8 december hield de Macdonaldgroep weer zijn jaarlijkse Kerstbomenactie.
Net als vorig jaar gingen de junioren op pad om de kerstbomen om te zagen. Met een kweker in Oene (bij Apeldoorn) waren afspraken gemaakt dat we de kerstbomen konden uitzoeken.
Na een lange rit door regen en mist bleek het op in Oene gelukkig prima weer om te zagen. Op het eerste veld waar de kweker ons heen bracht, stonden wel hl kleine boompjes, maar op het tweede veld hadden we volop keus. Anne en Wieske zochten de mooiste bomen uit en markeerden die met een felgekleurde beker op de top. Vervolgens gingen de junioren gewapend met zagen op zoek naar bomen-met-bekertjes. Ze hadden er duidelijk zin in, want al heel snel kwamen ze met de eerste bomen naar de vrachtwagen.
Niet alle bomen bleken even makkelijk om te zagen en soms moest je half onder de takken kruipen om bij de stam te komen. Maar als snel waren 56 bomen omgezaagd in in de vrachtwagen geladen. Een kop warme soep was inmiddels meer dan verdiend.
alt
Rond 4 uur waren we weer terug bij het groepshuis. Tijd om de bomen uit te stallen in de zaal en het groepshuis helemaal in kerstsfeer te brengen. Al ruim voor half acht stonden de eerste kopers te dringen voor de deur om de allermooiste boom uit te zoeken.
Aan het eind van de dag konden we de balans opmaken: een heel leuke activiteit voor de junioren, super-verse bomen voor alle kopers en ongeveer 500 euro voor de groepskas. Daar kunnen we weer leuke dingen mee doen.
We willen alle junioren bedanken voor het enthousiaste inzet bij het zagen. Stafleden, bedankt voor het organiseren.
En speciaal willen we de ouders en Club van 100-leden bedanken die heen en weer naar Oene reden. Zonder jullie inbreng was het niet mogelijk geweest!

Meer foto's staan in de map groep\Kerstbomenactie 2013

Welpen, Junioren, Zeeverkenners, Loodsen, Cvc en Bestuur op de Kaag

alt

Afgelopen weekend heeft de Macdonaldgroep een groepsweekend op de Kaag gehouden. Ieder onderdeel was vertegenwoordigd.
Gedurende het weekend zijn we verschillende televisieprogramma's langsgegaan.Op zaterdag vormden groepjesmet welpen, junioren en zeeverkenners verschillendetelevisie-omroeps. De staf- enCvc-ledenwaren veranderd in presentatrices en prestentatoren en iedere omroep heeft bij hen televisie-spelletjes gespeeld zoals Hints, Lingo enTer land, Ter zee en in de lucht.
In de avond was er een lekkerebarbecue endaarna werd er natuurlijknog het bekende programma Ik Hou Vande Kaag gespeeld.

Uiteindelijk is omroep Maxbij het kampvuur verkozen tot beste televisie-omroep van deze dag.

Nadat dewelpen's avonds opgehaald werden, hebben dejunioren en zeeverkenners zich nogeven vermaakt bij het kampvuur.

Omdat we op zaterdag helaas niet konden zeilen vanwege de harde wind, zijn de zeeverkenners en junioren op zondag welnog even het water opgeweest om te gaan zeilen. De boten gingen schuin (wat zo hoort, maar wat voor een eerste keer zeilen toch best spannend is), want er stond toch nog een aardig windje. Dankzij de goede uitleg en zeilervaring van de zeeverkenners en loodsen, heeft iedereen een erg leuke zeilochtend gehad.


Organisatie, hartelijk bedankt voor het organiseren van dit leuke weekend enhierbij willen wij ook Jan, de vader van Luuc, heel hartelijk danken voor het rijden van het materiaal!

welpen, junioren en zeeverkenners bedwingen de trappersbaan

Zaterdag 23 maart was er al vroeg veel bedrijvigheid rond het groepshuis. De zeeverkenners en staf waren druk bezig het veldje vol te zetten met allerlei uitdagende hindernissen. Er werd druk gepionierd en geknoopt, en met vereende krachten werden lijnen op spanning gebracht. In de loop van de ochtend verschenen zo een apenbrug, een wiebelbaan, een zwevende evenwichtsbalk en een indianenbrug. En als klap op de vuurpijl was er een echte kabelbaan.
's Middags waren ook alle welpen en junioren aanwezig om deze trappersbaan te gaan testen. Als eerste mochten Lulu en Luuc, die via de baan overvlogen naar de junioren, respectievelijk naar de zeeverkenners. Daarna ging iedereen over de trappersbaan. In het begin was het soms nog wat eng, hoog in de boom bij het begin van de kabelbaan. Maar wie eenmaal was geweest, wilde nog wel een keer.
Zo werd het een heel leuke dag, zeker ook door de inzet van alle zeeverkenners en stafleden die een prachtige baan hebben neergezet!
Meer foto's staan in het fotoalbum "groep".
altalt

Uitslagen Kaagcup 2011

De zeeverkenners en loodsen hebben afgelopen Hemelvaartweekend meegedaan aan de Kaagcup 2011. De uitslagen:

133 - 1e plaats - veld grijs
147 - 18e plaats - veld zwart
181 - 2e plaats - instructieklasse
196 - 28e plaats - veld oranje

931 - 1e plaats - veld bruin - vrije klasse

Allen gefeliciteerd!

Meer info over de laatste Kaagcup is hier te vinden.