Kerstbomenactie weer groot succes!

Op 8 december hield de Macdonaldgroep weer zijn jaarlijkse Kerstbomenactie.
Net als vorig jaar gingen de junioren op pad om de kerstbomen om te zagen. Met een kweker in Oene (bij Apeldoorn) waren afspraken gemaakt dat we de kerstbomen konden uitzoeken.
Na een lange rit door regen en mist bleek het op in Oene gelukkig prima weer om te zagen. Op het eerste veld waar de kweker ons heen bracht, stonden wel hl kleine boompjes, maar op het tweede veld hadden we volop keus. Anne en Wieske zochten de mooiste bomen uit en markeerden die met een felgekleurde beker op de top. Vervolgens gingen de junioren gewapend met zagen op zoek naar bomen-met-bekertjes. Ze hadden er duidelijk zin in, want al heel snel kwamen ze met de eerste bomen naar de vrachtwagen.
Niet alle bomen bleken even makkelijk om te zagen en soms moest je half onder de takken kruipen om bij de stam te komen. Maar als snel waren 56 bomen omgezaagd in in de vrachtwagen geladen. Een kop warme soep was inmiddels meer dan verdiend.
alt
Rond 4 uur waren we weer terug bij het groepshuis. Tijd om de bomen uit te stallen in de zaal en het groepshuis helemaal in kerstsfeer te brengen. Al ruim voor half acht stonden de eerste kopers te dringen voor de deur om de allermooiste boom uit te zoeken.
Aan het eind van de dag konden we de balans opmaken: een heel leuke activiteit voor de junioren, super-verse bomen voor alle kopers en ongeveer 500 euro voor de groepskas. Daar kunnen we weer leuke dingen mee doen.
We willen alle junioren bedanken voor het enthousiaste inzet bij het zagen. Stafleden, bedankt voor het organiseren.
En speciaal willen we de ouders en Club van 100-leden bedanken die heen en weer naar Oene reden. Zonder jullie inbreng was het niet mogelijk geweest!

Meer foto's staan in de map groep\Kerstbomenactie 2013