Junioren weer het water op!

altalt
Na een veel te lange winter was het zaterdag eindelijk tijd voor de junioren om weer te gaan kanon.
Op de kanolocatie in de Uithof werd eerst nog hard gewerkt om de kano's in de was te zetten. Zo zijn ze weer beschermd en kunnen er het hele seizoen tegen.
Daarna konden we eindelijk instappen en weer wennen aan onze boten. Eerst werd met wat oefeningen de kanotechniek weer op peil gebracht en daarna werd nog lekker een eind gevaren op de Wennetjessloot.

Het was trouwens wel even wennen aan de kleur van een aantal kano's. Voorals Maurits heeft deze winter hard gewerkt om de nodige reparaties uit te voeren en een paar kano's een nieuw verfje te geven. Ze zijn nu zeeverkenners-blauw en zien er weer als nieuw uit. En daar zijn we hartstikke trots op!

Meer foto's in fotoalbum junioren\2014 kano-opkomsten.

Junioren bouwen wiebelbrug

De junioren hebben een enorme brug laten verrijzen op het veldje bij het groepshuis. Een hele opkomst was besteed aan het bedenken van het mooiste bouwwerk en het maken van een schaalmodel. Met een bundel ronde houtjes en een pak aardbei-veters (!) gingen ze in kleine groepjes aan de slag. De sjorringen werden op kleine schaal geoefend waarbij je niet te hard moest aantrekken. Anders brak het "touw". Hoewel, die afgebroken eindjes kon je lekker opeten.
Uiteindelijk ontstonden zo torens, schietwerktuigen en bruggen. De jury koos tenslotte de zwevende brug van Hein en Collin als het mooiste ontwerp. Een week later werd dit met de hele groep in het groot gebouwd. Nu moest er wel hard aan de lijnen getrokken worden (en ze smaakten nergens naar). Maar tegen 12 uur stond er een brug van zeker 5 meter hoog. Eroverheen lopen over de zwevende balk was best een beetje eng.

De foto's van beide opkomsten vind je nu in het fotoalbum. Daar vind je ook foto's van de kookwedstrijden tijdens het griezelweekend.

uitslagen Kano-wedstrijden junioren

Op zaterdag 5 oktober vonden de jaarlijkse kano-roei- en wrikwedstrijden plaats, dit jaar voor het eerst op de Vlietlanden.
De nieuwe locatie was wel even wennen, maar al snel waren alle junioren of aan het klimmen op de prachtige survivalbaan of aan het kanonof kayakken.

Na de verwarring rond kayakken (wat wij eigenlijktijdens onze water-opkomsten doen) en kanon (da's dus met zo'n canadese kano) konden we goed van start.

de uitslagen zijn:
(alle uitslagen + foto's zijn ook te vinden op http://www.krw-wedstrijden.nl/kanoen.html)

categorie 11-12 jaar

Merlijn en Teun
2e plaats kanon (47:21.00 s)
1e plaats kayakken (27:43.00 s)

Categorie 12-13 jaar

Niels en Collin
3e plaats kanon (44.41.00 s)
3e plaats kayakken (29:16.00 s)

Sem & Hein
4e plaats kanon (45:20.00 s)
1e plaats kayakken (26:56.00 s)

Bjrn& Willem
8e plaats kanon (57:06.00 s)
8e plaats kayakken (34:28.00 s)

Max & Stefano
12e plaats kanon (1.16.22 s)
10e plaats kayakken (40:21.00 s)

Meisjes 12-13 jaar
Felianne& Kaja 7e plaats kanon (57:81.00 s)
Felianne & Jinte 2e plaats kayakken (30:56.00 s)

Allemaal gefeliciteerd met jullie prijzen en zeeverkenners...bedankt voor het lenen!

Na een beetje uitslapen worden we weer wakker op de camping. De baksoudsten hebben een programma uitgewerkt waar we lekker vies van worden.

Dan duikt Maldor weer op, die zich met ons over de kaart en de aanwijzingen van gisteren buigt. We ontdekken dat de schat zich ergens in Naarden moet bevinden. Maar het gaat niet goed met Maldor; immers als Hannes en Veerle (zijn voorouders) elkaar niet ontmoeten, zou hij nooit geboren zijn.

Voor Maldor ziek naar zijn tent gaat, tipt hij ons nog om ons goed voor te bereiden op de uitdagingen. Dus tekenen we in op de sportdag van het Activiteitenteam.

alt

Nu we weten wat er aan de hand is, is het geen verrassing meer als we weer in het verleden wakker worden. We weten nu dat we de Spaanse soldaten niet kunnen vertrouwen, maar we horen n van hen wel zeggen, dat ze een grote slag hebben geslagen. Hertog Alva zal heel tevreden zijn, dat de zangvogel in een kooitje zit. Betekent dat nu dat Veerle is gevangen, of haar vader? De soldaat laat ook een paar kaarten vallen.

We besluiten de kaarten te volgen en vinden inderdaad aanwijzingen. Uiteindelijk komen we bij het Muiderslot, waar we worden rondgeleid. Per kano varen we terug. Na zon lange tocht lusten we wel wat, maar eten doen we vandaag zoals vroeger: met onze handen!

alt

s Avonds komt Hannes weer langs, die ons aanraadt morgen met de aanwijzingen naar de kluizenaar te gaan. Hij vertelt ook nog over een amulet waarmee Broeder Jacob in de tijd kon reizen.

 

Nu we weten wat er aan de hand is, is het geen verrassing meer als we weer in het verleden wakker worden. We weten nu dat we de Spaanse soldaten niet kunnen vertrouwen, maar we horen n van hen wel zeggen, dat ze een grote slag hebben geslagen. Hertog Alva zal heel tevreden zijn, dat de zangvogel in een kooitje zit. Betekent dat nu dat Veerle is gevangen, of haar vader? De soldaat laat ook een paar kaarten vallen.

We besluiten de kaarten te volgen en vinden inderdaad aanwijzingen. Uiteindelijk komen we bij het Muiderslot, waar we worden rondgeleid. Per kano varen we terug. Na zon lange tocht lusten we wel wat, maar eten doen we vandaag zoals vroeger: met onze handen!

s Avonds komt Hannes weer langs, die ons aanraadt morgen met de aanwijzingen naar de kluizenaar te gaan. Hij vertelt ook nog over een amulet waarmee Broeder Jacob in de tijd kon reizen.alt

Junioren ontmoeten Maldor weer

Na de spannende dag van gisteren bleken we vanmorgen weer terug te zijn op Camping du Naarden. De kluizenaar Maldor konden we nergens vinden, dus tekenden we maar in op een activiteit uit het activiteitenprogramma. Patrick nam ons mee voor het bootjes bouwen. Daar kwamen prachtige vlotten uit, een echte catamaran en een bijzondere bananenboot.

s Middags kwam Maldor toch even kijken en overtuigde ons (met moeite) dat we met hem de kaart moeten bekijken om de schat van Nardinclant te vinden. Na het eten doopte Maldor ons als leden van de Orde van Naruthi. Vanaf nu horen we bij deze geheime club, die zoekt naar de schat.
alt
Meer foto's staan in fotoalbum junioren - zomerkamp 2013

Junioren in Tachtigjarige Oorlog beland

Camping du Naarden, die de junioren hadden geboekt voor hun zomerkamp bleek een helaas een vervallen bende. We vonden er alleen de kluizenaar Maldor, die niet erg vriendelijk was. Hij was wel erg genteresseerd in de kaart die we hadden gevonden.

alt

Gelukkig was er wel een activiteitenteam, dat ons bezig hield met allerlei campingspelletjes en een bingo.

Zondag bleek de camping te zijn veranderd in een Spaans legerkamp uit 1573.  Geen stroom, geen campingwinkel, alleen een paar norse soldaten die ook al onze kaart willen zien. In hun hutje vinden we een gezelschapspel.  We blijken zelf de pionnen te zijn en moeten allerlei opdrachten doen. We eten rond het kampvuur en daarna verschijnt Hannes de Troubadour. Hannes vertelt een verhaal over de Schat van Nardinclant waarmee we de Spanjaarden kunnen verslaan. Hij drukt ons op het hart om heel voorzichtig te zijn met de kaart en vooral niemand te vertrouwen. Een beetje ongerust gaan we slapen.

Meer artikelen...
Oktober 2018
M D W D V Z Z
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
We hebben 1020 gasten online