Welpenweekend 2013

Vrijdag 24 mei was er wel iets heel vreemds aan de hand. Alle welpen zouden een nachtje op het blijven slapen maar de deur was dicht... Op de deur hing wel een briefje waarop stond dat het koninklijk paar niet bereikbaar was.
Om 19.00 uur ging de deur gelukkig open en mochten we het kasteel betreden. Nadat we bij de koningin belasting hadden betaald mochten we ons bed neerleggen. Toen iedereen dat had gedaan liet de koningin ons een film zien. Op de film zagen we dat de prinses een belangrijke taak kreeg, de volgende dag zou ze geridderd worden als ze zich aan vier regels hield. n van de regels was op het koninklijke zwaard passen, maar aan het einde van het filmpje zagen we dat iemand het zwaard meenam.
Natuurlijk stonden de welpen meteen klaar om te helpen. In het bos zijn we op zoek gegaan naar mensen die meer wisten over de prinses, we kregen een belangrijke tip 'de prinses is in het dorp'. Met de koningin spraken we af er de volgende ochtend naar toe te gaan. De koningin ging slapen en wij gingen lekker liedjes zingen en marshmallows roosteren bij het kampvuur.
De volgende dag wist een waarzeggers ons te vertellen waar de prinses was. Ze was vastgebonden in het bos door een jaloerse burger die het zwaard ook nog eens verstopt had. Gelukkig vonden we door allerlei aanwijzingen in het bos het zwaard weer terug.
De koning en koningin waren heel erg blij dat de prinses terug was en boden ons een Koninklijke maaltijd aan met wel hele lange boterhammen.
Omdat de prinses heel veel spijt had, kreeg ze nog een tweede kans van de koning en koningin. Ze moest de punten bijhouden van de koningsspelen, de welpen gingen de spelletjes doen. Als ze dat heel goed zouden doen, werden ze k geridderd.
Gelukkig kwam alles uiteindelijk goed, de prinses en de welpen werden geridderd en de papa's en mama's kwamen iedereen weer ophalen.
Het was een heel gezellig weekend! De foto's staan ook op de website!

Vriendjes en vriendinnetjesdag bij de welpen

Het nieuwe seizoen is alweer een paar opkomsten bezig, maar er is nog plaats voor nieuwe welpen. Daarom hebben de welpen op zaterdag 29 september een vriendjes en vriendinnetjes opkomst.

alt


Opkomst welpen 28-04-2012

Eindelijk weer een avontuur van Mang.
Ondanks de vakantie hebben de welpen gewoon weer een opkomst. Helaas regent het en kunnen we niet het programma dat we wilde doen gaan spelen. De staf overlegt en......

Lees meer...

Opkomst welpen 10-3-2012

Ja ja, daar zijn we weer met de avonturen van Mang. Vandaag kom ik iets later dan gewoonlijk op het clubhuis aan. Ik stuur een berichtje naar de rest van de staf dat ik er ben, want ik ben de eerste op het clubhuis. Open de deur en zet de container buiten. Al snel komt de rest van de stafleden ook. Wat we gaan doen hebben we eerder in de afgelopen week bedacht, we gaan koken met de Welpen........

Lees meer...

Zaterdag 26-11-2011 Pannenkoeken bakken

Ja hoor, daar is hij weer, een zaterdag uit het leven van Mang. Vandaag om 09.00 uur op het clubhuis snel thee en koffie zetten, de luiken open doen en daar is Mor. Laten we vast wat spullen neerzetten voor de opkomst. we hebben tafels nodig en gasstellen. Phaona en Chikai komen ook al snel helpen. de tijd vliegt daar komen alweer de eerste welpen. Als ze willen ballen zoals elke week....

Lees meer...

Zaterdag 22 oktober 2011

Vandaag is het weer een mooie dag voor scouting. Ik word door Akela gebeld. Akela kan helaas niet komen, hij moet werken. Een storing in een ziekenhuis is de melding. Voor de welpenstaf dus het rijk alleen, lekker niet doen wat Akela wil.
dus niet Pionieren, maar.......

Lees meer...

Zaterdag 15 oktober 2011

Een belangrijke zaterdag in het leven van de oudste welpen. Vandaag is de dag dat we afscheid hebben genomen van 6 welpen. Over het algemeen hebben ze 4 jaar week in week uit met de welpen leuke spelletjes gedaan in en om het bos.
Meerdere zomerkampen beleefd en dan plots is daar die dag. Je wordt te oud en je moet naar de junioren over (11 t/m 13 jaar).

Lees meer...

Zaterdag 1 oktober 2011

Vandaag lijkt het wel zomer. Alle staf is in korte broek en fokje (groeps t'shirt).
Gek genoeg staan er emmertjes en schepjes klaar. Zullen we, nee vast niet naar het stand!
We gaan openen en Akela vertelt dat we naar het strand gaan. Yes daar hebben we zin in.
We lopen tussen de voorste en de achterste leiding in en al snel zijn we op het strand.
Het is een enorm strand (eb dus) en we gaan helemaal naar de rand van de zee om kastelen te bouwen.
Vier groepjes van 5 en Mang maken kastelen. Het is al veel te snel weer half twaalf en we lopen terug.
Als we allemaal terug zijn is het tijd om te sluiten. Ik kan niet wachten op volgende week.

Wat zullen we dan gaan doen? Voor de welpen een vraag voor de leiding een weet.
Meer artikelen...
Oktober 2018
M D W D V Z Z
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
We hebben 1032 gasten online