Macdonald als groep tweede tijdens Kaagcup!

Afgelopen Hemelvaartweekend zijn de Scouting Kaagcup Zeilwedstrijden gevaren. Vijf boten van de Macdonaldgroep deden mee in de standaardklasse tot en met 17 jaar. De loodsenboot heeft in de vrij klasse meegevaren.

Op vrijdag is er tijdens de kwalificatiewedstrijden zo goed gevaren datalle boten zich in het eersteveld van de standaardklasse hebben gekwalificeerd. De loodsen voeren zelfs zo goed dat zij twee keer als eerste over de finish kwamen en zaterdag dus ook in het eerste veldmochten meevaren.

Op zaterdag zijn de wedstrijden eerst twee uur uitgesteld vanwege een gebrek aanwind. Gelukkig nam de wind later toe en konden de wedstrijden wel door gaan.Bij de loodsen ging het weer erg goed en zij zijn weer als eerste geeindigd!

De zeeverkenners zijn als vijfde, zesde, achtste, dertiende en vierentwintigste van de tweehonderd boten gefinishd, wat er uiteindelijk voor zorgde dat zij als groep tweede werden in het wisselbekerklassement.

Van harte gefeliciteerd allemaal met deze prachtige resultaten!

Kijk voor meer resultaten op: https://kaagcup.scouting.nl/uitslagen-menu/

Het winterseizoen is voorbij !

Ook dit jaar is weer keihard gewerkt aan alle boten die onze groep rijk is. Het resultaat is het zeker weer waard geweest!
De 133 heeft een nieuwe zwaardkast gekregen en de motorboot is voor het eerst in lange tijd weer uit het water geweest.

Aan het einde van het winterseizoen zijn we vroeg in de ochtend vertrokken vanaf de Madelief met als bestemming het Boterhuiseiland op de Kaag. Het eerste weekend hebben we alvast geweldig weer gehad!
altalt

Winteronderhoud 2013-2014

Ook dit jaar is er weer hard aan de boten gewerkt en het resultaat mag er wezen.

De 133 heeft een nieuwe zwaardkast gekregen en de motorboot is weer uit het water gehaald en in een nieuw jasje gestoken. 

Aan het einde van het winterseizoen zijn we op 12 April in alle vroegte vertrokken om weer naar de Kaag te gaan. Om weer een heerlijk zomerseizoen te kunnen zeilen.

 

 

 

Zeeverkenners genieten van de zon in Friesland

Voor de zeeverkenners is morgen alweer de derde dag van hun kamp in Friesland.

Na 3 dagen sleep voor het kader met de boten vanaf de Kaag, is maandag het hele kampterrein opgebouwd. Met de brandende zon was het hard werken maar nu is het terrein van alle gemakken voorzien. Elke bak heeft naast zijn normale slaaptent op kamp ook nog een eigen keukentent, waar ze met de bak al hun maaltijden bereiden en nuttigen. Verder is er nog een groot dagverblijf, Wcs, een Douche, vlaggenmast en een volleybal net. Alles voor 10 dagen ontspanning en plezier.

Vandaag werd er opgestaan met vrolijke Sinterklaas liedjes en werd iedereen gewekt door de Sint en zijn trouwe Piet. Samen met Neptunes werden de nieuwste zeeverkenners gedoopt als inwijding voor hun eerste kamp. Hierna heeft iedereen zijn boot prachtig versierd met de meegenomen ballonen en slingers. In de middag heeft iedereen de plas verkent en is er gezwommen.

Voor morgen staat er weer een dag vol met zon, water en gezelligheid op het programma.

Kampterrein friesland

Macdonald wordt tweede in groepsklassement op de Kaagcup

Afgelopen weekend was het Hemelvaartweekend, dus dat betekent dat de Kaagcup-zeilwedstrijden weer gevaren zijn.
Helaas kon er opvrijdagniet gevaren worden vanwege de te harde wind.
Op zaterdag is er wel een wedstrijdgevaren met zeer goede resultaten, namelijk:

133 - 2de plek
147 - 3de plek
181 - 11de plek
196 - 6de plek
658 - 3de plek
931 - 3de plek


Totaal zijn er dus vier prijzen door deMacdonaldgroep gewonnen. Dit heeft totaal gezorgd dat we tweede van de standaardklasse in het groeps

Allemaal van harte gefeliciteerd met dezeer goede resultaten!Op de foto-pagina vind je de foto's.

Uitslag Berentocht

In het weekend van 2 en 3 maart was de Berentocht in de buurt van Dongen.
Deuitslag is toen in de bus verteld, maar voor de gene dieer in de bus niet bij waren, hieronder alsnog de uitslag:

1 CVC1 5 uur en 2 minuten
2 CVC2 5 uur en31 minuten
3 147 6 uur en 12 minuten
4 196 6 uur en 22 minuten
5 LDS 6 uur en 38 minuten
6 1816 uur en 41 minuten
7 133/658 6 uur en 44 minuten

Het is iedereen gelukt om de tocht uit te lopen. Van harte gefeliciteerd met deze prestatie!

Eindelijk klaar met lakken

Afgelopen maanden is er met alle zeeverkenners hard gewerkt aan het onderhoud van de boten. Vandaag was de finshing touch van de laatste drie boten.

Jonna bewijst hieronder dat goed lakken nog niet zo makkelijk is.
alt

Vier zeeverkenners geslaagd voor CWO zeilexamen!

Afgelopen weekend ging het Kaagweekend voor de zeeverkenners helaas niet door vanwege het slechte weer, maar de CWO examens gingen wel door.

Dit weekend werden er regionaal examens afgenomen voor het roeien, zeilen en motorboot varen. Van de Macdonald waren er vier kandidaten voor het zeilen, namelijk Tim, Martin, Jardo en Frank. Alle vier de jongens zijn geslaagd voor dit examen. Het behalen van dit examen betekent dat zij in de toekomst de leiding kunnen nemen en zelfstandig mogen varen in een zeilboot.

Van harte gefeliciteerd!
Meer artikelen...
Oktober 2018
M D W D V Z Z
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
We hebben 990 gasten online